Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nytt år

Nu startar snart ett helt nytt år
Där man får ta vad man får
Bara ibland kan man göra val
Rätt eller fel, vi lider helvetes kval

Får hoppas vintern försvinner med fart
Så kommer vitsipporna, underbart
I maj konvaljerna blommar
Vi vill gärna ha en solig sommar

Regn och blåst kan faktiskt dra
Långt åt helsicke tycker ja’
Vill ha lätta kläder
Och soligt väder

I september står kantarellerna parat
Vi letar o plockar så käckt o kavat
Blir bitna av fästingar, mygg o knott
Vi fäktar o svär med spe o med spott

Innan vi vet ordet av är det jul igen
Då kommer en kär gammal vän
Och det är skinka och gröt
Man ska vara snäll o söt

Sen kommer nyåret som en raket
Nya löften ska ges, ja ni vet
Sluta att svära o ner i vikt
Allt ska ske så förbannade kvickt

Ta nu vara på tiden för livet går undan
Plötsligt är man på andra halvan av rundan
Lev väl och var snäll och len i din trut
Vem vet vad som väntar när detta är slut

Med denna lilla dikt med rim uti
Inte helt utan en skvätt ironi
Vill jag önska alla jag känner
Gott Nytt År mina vänner!!




Bunden vers (Rim) av Margareta Flatemo
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-31 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margareta Flatemo
Margareta Flatemo