Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Polarsken

Januari minns svalorna
hur de drar varp mellan molnen
knyter en rana mellan mark och himmel,
spåren efter en skrämd hare
en smältvattensväg under skaren

och dikten ser dig läsa den
innan den virvlar upp och antänds
blir till norrsken och grön is
en hinna av glas
mellan oss och glömskan




Fri vers av Grävling
Läst 240 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-01-01 21:16



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Vackert alstrar!
2020-01-05

  Lottie Ålhed VIP
Outstanding dikt som jag väljer att bokmärka.Ger mig upplevelsen av vad en dikt kan betyda när den är som bäst.
2020-01-03

  Solweig Jansson VIP
Du tar med läsaren på en svindlande färd !
2020-01-03

    Lena Staaf VIP
Dikten som del i naturens slösade färgkaskader.
2020-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling