Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skulle

Efter en tid tystnar vindarna
ett snitt genom luften, fågelljus
genom de grå väggarnas springor

och dagen vilar som kopparödlor
hopkurade i gytter av hud och glömska
släta fjäll av fjolårsgräs, ögonen slutna

en doft av mynta och grönt hö
sjunker i solrök över fälten
stryker över himlens tomma sidor

och kvällen vecklar ut sina skuggor
trär dem på husens kroppar,
sträcker på sig som efter en lång sömn




Fri vers av Grävling
Läst 123 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-01-01 23:23



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Lugn kvällskänsla.
2020-01-02

  Ulf Carlsson VIP
Så skulle det vara! Så skall det bli!
2020-01-02

  Solweig Jansson VIP
Oj, så vackert ! Särskilt de två sista verserna - jag kommer alltid att se på skuggor nu med dina ögon !
2020-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling