Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dr Jekyl och Herr Räv

I änden av åkern. På väg bort med raska steg. Stannar upp hastigt, vänder sig för att se, hastar vidare.
Han har gjort sitt värv. Man ser bara rester av fågel. Fjädrar, blodspår. Förödelse. Oron hos de som står kvar i livet. Kacklet. Nervositet. Undran. Hur tog han sig in?
Förslaget. Lömskt. Rävaktigt förstås. Sökte och fann öppningen. Den finns där om man letar. Den cirklar runt. I dagar, nätter. Söker, förstår.
Under tillslaget. Handlingen. Utan tvekan. Pang på. Det smäller i dörrar. Gungar i lampor. Blixtrande ljusglimtar. Det flaxas. Ropas. Skriks. Skallet, eller är det ett skratt. Rävens omisskännliga. Ödesmättade avgrunds hånskratt.
Got you!




Prosa av hansensson
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-03 21:38



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP

Nu du. Nu känner jag. Förbannat
bra i vissa delar. Även överlag.
”Skallet. eller är det ett skratt ”
härligaste meningen.
2020-01-04

  bo.rackson
Rävens handlande är utan återvändo. Tydlig bild som träder fram i texten...
2020-01-03
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson