Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porträtt på nytt sätt...

Innan kameran uppfanns
hade konstnärer fullt upp att göra
med att måla av människor
som ville bli förevigade...

Men när kameran kom slog den bort
den inkomsten för målarna...
Nu blev kamera-porträtten absolut
exakt lika det som avbildats...
De var ju bara bäst!
Inget kunde slå detta!

Men då kom konstnärerna på att göra
porträtten mer diffusa så man
liksom kunde ana att bakom bilden
fanns det mer att se... Bara man kisade
med ögonen mot bilden...

En sådan upplevelse kunde inte ens
kameran ge, så man kom så nära att
man kanske in i framtiden kunde se...

Konstnärerna la ner mer fokus på färg
och ljusspel än på detaljer, vi hade fått
en ny -ism: IMPRESSIONISM!

Och igen stod konstnärerna
allra först på barrikaderna!

Och det som ingen hade trott på
det hade hänt, folk hade fått smak för
nå´t som en kamera aldrig kunnat ge...
Men, som ett konstnärsöga före
alla andra nog kunde se...
Karisman bakom fasaden...
Inte bara det, utan även fånga den...










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-06 14:04



Bookmark and Share


  ULJO
Konstnärens språk är väl ändå att föredra.
2020-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt