Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN FEBRIG EFEMÄR

Likt en febrig efemär

nattens tankar

lockar med en dröm

som mig klä´r

med visioner

där passionerad jag är

virvlande in i en ström

så hjärtat mitt

börjar sjunga

upplyftad

på kosmiska vågor

tycktes jag gunga.


******************


Ja, jag red genom natten

som om på nytt

jag kläcktes

genom dimmor och frost

upp armarna mina sträcktes

genom en mylla och mull

av överjordisk humus

med magiska effekter

munnen full

jag förgylldes

närdes och fylldes

av skapelsens alla dräkter.


****************


Jag började pulsera

likt en våg

genom kosmos

alla frekvenser

in i dess

saliga eteriska ljus

i existenser utan gränser

då bröstet mitt sig hävde

började jag skälva

när något där inne

resolut sig grävde

till slut......... ut flög jag

förvandlad..... likt en älva.









Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-06 16:46



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ack ! Hur dessa poesins fyllon raglar och fumlar omkring i saligt rus...och drar med
sig en och annan läsare därtill i sin lyck-
saliga dans.
2020-01-06
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP