Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögat

vilar på än det ena, än det andra.
Fundersam. Jo jag tror jag blivit dummare med åren. Jag ser sämre. Sammanhangen. Det känns som om jag kan förstå dom men då behöver jag skissa upp.

Också fysiskt. En får anstränga sig. Och låta vara, en del. Både mentalt och mer bokstavligt. Ett hår i örat kan få gå ouppmärksammat längre än nödvändigt. Ett myndighetsbrev få ligga.

Korta stunder, några gånger i månaden stoltseras det med en slags glöd och iver där dessa handikapp tycks borta. Duk åker fram. Staffli. Det gnuggas och gnos och gammalt från vind och våning åker ut.
Allt tycks hinnas med. Samtal och underskrifter. Tidigare hot viftas bort sorglöst som ett penseldrag över upplyst äng.

Men det kommer tillbaks. Uppblåsta magen och hypokondri. Kan det inre ha sprungit läck, blivit uttjänt? Har det slagit sprickor i muren, ungdomen?

Glider av köksstolen. Tar med mig bestick och tallrik under kranen. Fyller diskmaskin. Kaffe tillåts.
Disktrasan far runt. En snus. Glo ut genom fönstret mot grannkåken. Sken från en stortummare. Varats rutiner.




Prosa av hansensson
Läst 278 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-07 00:32



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Din vardag, ömsint beskriven och därför lätt att engagera sig i. Tror att många känner igen sig och vill skriva om det, men så sviker modet.
2020-01-09

  smultronbergen VIP
Som du skrev mig.
Dock en segare senilare sort.
Inkänningen studsar till i det där
då allt känns som förr, staffliet
o underskrifterna, för att sen
försvinna. Återgå.

Den här texten är riktigt bra. Något
Synes lossnat. Känns som en text
från din storhetstid. Du var förbannat
bra från o till. Vi var bättre förr:)
2020-01-07
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson