Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min erfarenhet av poetry slam och frågan om behovet av provokatörer.


Poetry slam

i de tidig tonåren
gick vi läkarbarn på cykelvägen inbäddad i tallar
till tegelbyggnad i miljonprogramsområdet
där ställde läraren frågan från 1945
“kan vi vaccinera mot ondska”
när jag var på poetry slam
tjatades det om Syrien
jag kunde ha påpekat
att Kongo-Kinshasa inte Syrien det värsta kriget sedan 45 är
och ni bryr er ej

i de tidiga tonåren
hade vi sexuallupplysning
i tegelbyggnaden i milionprogramsområdet
på poetry slam pratade en kvinna om sin vagina
jag kunde ha mansplained skillnaden mellan
vagina och vulva

i de tidiga tonåren
gick vi läkarbarn
till tegelbyggnaden i miljonprogramsområde
där invandrar barnen hade finska namn
poetry slam var som en fotbollsmatch
kritvit publik, blandat uppträdande
jag kunde ha spelat provokatören




Fri vers (Prosapoesi) av A. Ostsee
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-01-08 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A. Ostsee
A. Ostsee