Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Följ inte din dröm


”Vingbränd” är ett ord som jag nog bara har sett hos Ull Lundell. Ingen människa kan leva utan att se sina drömmar gå i kras. För ett år sedan hade vi en kurs i entreprenörskap. Den första eller en av de första frågan vi fick var: ”Vill du starta ett eget företag?”. Jag svarade att jag inte visste, men egentligen skulle ett bättre svar har varit: ”Ja, men det är ingen bra idé, så nej”. Det finns som jag varit inne på något depressivt i frågor om vad du vill. Risken är att det inte går att genomföra.

Detta är något jag ser både i mitt liv och i min omgivning. Jag ser andra göra samma misstag som jag. Det är svårt att vara realistisk, att ta sina begränsningar på allvar. Att inte följa sina drömmar. Om jag ska fortsätta att vara självutlämnande är ju detta anledningen till att mitt CV innefattar biokemikurser från Umeå universitet och skrivkurs från Bona folkhögskola. Det var inte bra ideer, det var bara saker som jag ville göra. Det är nästan som jag skulle vilja strunta i en entreprenörskapskurs av den anledningen. Det är inte realistiskt att starta ett företag, även om man skulle vilja det.

Ja det var risken med projekt som är svåra/ omöjliga att gå i land med. Om det finns något värde i att ändå påbörja sådana projekt, ja det får vi avgöra från fall till fall.




Skapa | Skriva av A. Ostsee
Läst 104 gånger
Publicerad 2023-10-22 08:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A. Ostsee
A. Ostsee