Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett skuggspel efter ett regn

De döende håller ceremonier
för stammarnas öppna sår
klädda i masker av papper
baddar de med glödande tyger

slokande dockor med rävögon
sköra som blodriskans kött
deras brandgula klänningar
klibbiga som sileshår

och ur ruinerna efter vattnet
växer urtidsträd som högresta ax
strör flimrande insektsvingar
över dockdjurens blinda kroppar

och ljuset rinner ner i hudens fåror
och antänder dem
som aldrig funnits, ljuslågorna
i deras munnar




Fri vers av Grävling
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-01-08 22:06



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Ett magiskt och mystiskt skådespel med din alldeles speciella stämning ! Vackert, lite skrämmande, mystiskt !
2020-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling