Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Starrgräsängar

Stiger du ner till de sovande barnen
blinkar tiden ur ögonvrån
lägger dig till rätta, fallna kvistar
till din bädd, knakandet i träet
när det sluter sina sprickor
sjunker i bottenlös dröm

och på andra sidan ladan
går solljus blekt och viktlöst
flyter ut mellan björkarnas fingrar

är det här vi ska somna
är detta vårt hem nu
blåsten som rister i darrgräsets stänglar
agens skärblad mot huden
sveper du barkens multnande tröst
tätt om människornas kroppar




Fri vers av Grävling
Läst 128 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-01-09 16:19



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Det är en alldeles speciell stämning i dina dikter, människa är mycket nära naturen. Dikter att komma tillbaka till och läsa om flera gånger !
2020-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling