Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lövbåtar

Vi gröper alarnas märg
ur bäckens buktande vatten
bottnens hemliga stjälkar
lyfts ur ytan, hala som glömska
ljusa som den första hungern
och tidigt en morgon sätter vi segel
löven rör sig knappt i vinden
vid den svankande gärdsgården
hukar ännu minnet av rävarna
en stril av hemlängtan
ett styng av törst
följer vi strömmarna
snart dolda av grönskan




Fri vers av Grävling
Läst 122 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-01-12 21:44



Bookmark and Share


  Nanna X
Vår-hopp
2020-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling