Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkerseende

Samla dina mardrömmar
ålderdomliga prydnadsföremål
och leksaker från förrförra seklet
böjda träbitar med silvergrå ögon
på en bädd av rödklöver och aska
låt platsen komma till oss
i tystnadens skepnad
som smaken av ett hemligt te
en ömsint famnfull stenar
och forma ett nytt språk, kraterdjupt
till den främmande sångens avbild
släpp de svarta hjortarna ur hägnet
följ deras spår




Fri vers av Grävling
Läst 187 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-01-15 23:41



Bookmark and Share


    All my ghosts
Varje rad som en dikt i sig. Sagolikt bra.
2020-01-22

  Solweig Jansson VIP
Magiskt, vackert !
2020-01-16

  Kungskobran VIP
Mycket fint
2020-01-16

  Nanna X
Rubriken är fantastisk och kunde passa som titel på flera av dina dikter eller kanske på en diktsamling - du ser verkligen detaljerna i mörkret, och gestaltar dem.
2020-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling