Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJ-Sonett

 

En resa rimligt rak på runda fötter

där varje växel följsamt färden spår

och logistiken styr vad återstår

är frukt av stamväxt ved på rallarrötter 

 

när vagnen varsamt vaggar varje trötter

ett domnat sinne och ett somnat lår

kan livas upp med nybryggd kaffetår

lyriklitteratur och tankenötter

 

ur tidtabellen tänjes tidevarven

förseningar man förut förbisåg

som blixten synes plötsligt mätarlarven 

 

så lär oss pendelns prima pedagog

att även om det skakar till i skarven

så härlig är en tur med timligt tåg




Bunden vers (Sonett) av Silverstripe
Läst 245 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-01-17 19:45



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Bra jobbat med både form och känsla.
2020-01-20

  Jan Widströmer VIP
Skickligt, med assonanser och allitterationer dessutom. Utöver det vanliga här. Cum laude.
2020-01-19

  lodjuret/seglare VIP
Fruktansvärt väl skildrat detta.
2020-01-19

  stormengudrun VIP
Snyggt skrivet :-)
2020-01-18

    ej medlem längre
Din text har verkligen ett flyt och en rytm där man kan känna spåren av ett tågs dunkande hjärtslag. Härligt med din graciösa språkliga virtuositet!
2020-01-18

  Ulf Carlsson VIP
Snitsig sonett med vederbörlig knorr i den avslutande terzinen! Assonanser och allitterationer tar stundom udden av det filosofiska innehållet, men det är det värt!
2020-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe