Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om längtan och falnande sådan


Ökenbåt

Jag är en våt båt,
som seglar på ett hav av sand
I de tröstlösas öken

Mellan sanddynerna,
finns bara hägringar
Av din blöta oas

En oas där jag kan släcka,
min falnande kärleksstörst
Till dig

Solens heta lampa
Torkar relingen till lera
Den faller sönder till pusselbitar
Av mina egna, vitnande händer

Bitarna faller i ett torrt, svart regn
På durkens heta, kapsejsade botten
Är dessa de korn som skall gro,
till vår framtida skörd?




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 278 gånger
Publicerad 2006-07-04 11:57



Bookmark and Share


  Madjori
Stark dikt detta.... om falnande kärlekstörst i de tröstlösas öken....hägringar...korn som ska gro till framtida skörd...
Gillar den väldigt mycket..

Vännen Madjori
2006-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö