Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bärnstensskymning

Hur benämner vi tiden utan att den hör oss
flodbädd, dödsbädd, blomstersäng
är du ett kärl för stumma timmar, dagar
molnpenslar i vinden över skjulen
ett törstigt duggregn, markens väntan
daggmaskarnas strimmor över sliprarna
och banvallens vallmohärvor
med frökapslarna rasslande som ben
är du fylld till brädden med spröda löv
från en ny och oskyddad årstid
hur benämner vi
jorden, blänken, svarteksskeppen




Fri vers av Grävling
Läst 131 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-23 15:02



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar, underbar text !
2020-01-24

    Lena Staaf VIP
Benämner vi dem så glider de kanske bort. Minut för minut.
2020-01-23

  Ulf Carlsson VIP
Sinnesanalogt vokal- och färgspel i denna evighetsfråga om tiden. Finns den ens?
2020-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling