Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nocturne för en delad varelse

Marsgult gräs
plöjda åkrar i januari
med konturer av torkande sly
jag ger dig ett namn du inte heter
skänker dig fält av halm och ett av alla slut
knappt utslagna syrener, hallonkart
genomsöker din hud efter nya sår
efter nattens öppningar och prång
där vingar kunde ta sig ut
där ett mörkt bläck koagulerar
på dina sönderdrömda händer
och du önskar dig bittermjuk honung
förseglad i lerkrus, oföränderlig
en kropp och svalkan av marmorgolv
aldrig beträdda av oss
det finns ett löfte
där jag sparat ditt ansikte
i en ask av horn; en smak av eld
falnande och bråddjup




Fri vers av Grävling
Läst 163 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-01-25 14:09



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Dikten som en konstfärdig dekoration, färglagd ordmusik som en lerinsk akvarell! Det filosofiska innehållet är överlämnat åt läsaren, som Ekelöf säger: "till bordets inbjudna gäst".
2020-01-26

  Stanley Rydell
Magiskt! Bokmärker för att gå in i senare. Har just sett film på Göteborgs filmfestival, är fortfarande kvar i stämningen av tyska filmen Lara. Varje konstverk får ha sin tid.
2020-01-25

  Solweig Jansson VIP
Underbart vacker text ! Får ofta en sakral känsla när jag läser dig - du upplyfter !
2020-01-25

    ej medlem längre
jag blir så imponerad av orden. det här skulle kunna vara nutid eller tidig 1900- tal kanske innan också. jag applåderar
2020-01-25

    ej medlem längre
Något är på väg att födas på nytt,i blekt och svagt vårljus. Vilken underbar text!
2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling