Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hornhinna

Lyftkranarna andas i kvällsljuset
slickar grävskopornas böjda nackar
slamrandet av staden är ett hjärtslagseko
i deras kupade kroppar
och ur den urgröpta jorden
ringlar hjortarnas glömda processioner

en sköld av ben, ett svart öga
inkrupet bakom ditt eget öga
nu svävar de på blänkta målet
nu talar de till djupa jorden
kvällen urholkad till benet
av lystna hjortars tänder




Fri vers av Grävling
Läst 142 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-01-25 19:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Aldrig att skövlingens betong och metall kan ersätta den natur vi exploatera och den artrikedom som går förlorad. En spännande vinkling att se allt genom de glömda hjortarnas ögon!
2020-01-26

  Ulf Carlsson VIP
Civilisationskritik att besinna! Gräver det konsumentinriktade vinstmaskineriet sin egen grav?
2020-01-25

    Lena Staaf VIP
Symbios mellan grävskopor och hjortar, maskiner och djur. Fyndig rubrik!
2020-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling