Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skyddsling

Sjung människovarelse
sjung hjortarna och sprången
de ringbarkade kropparna
åkerfältens svarta lungor

göd vindarna med brända löv
en lukt av rostbelupna fat
kvällen glöder över slätten
borstar himlen sammetsslät

en sista stråle rakar höets aska
en härva av ditt silverhår
och tystnaden ur gömslet
bland åtelns ofödda ögon

sjung käraste människodjur
sjung myrarna och spången
lova de ofunna barnen
att följa dig levande hem




Fri vers av Grävling
Läst 109 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-01-26 12:05



Bookmark and Share


  Den skrivande tysta
Fantastiskt vacker naturlyrik du skriver.
2020-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling