Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dyrbarhet

Hon bygger möbler till de döda, askar med intrikata lås
fyllda med ädelstenar, söt parfym och tummat läder
inbundna böcker från förrförra seklet, häftade dikter
hyllor fyllda med drömmar
som sakta urholkar träet

täckt av avtryck efter vaxdockornas händer
där de vridit svärtan ur den tunnslitna natten
är hennes hem en kammare för utdöda sånger
fossilens vidöppna famnar, trösten
i marornas vaggviseröster




Fri vers av Grävling
Läst 126 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-01-26 20:27



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
I allt du skriver har du ett så vackert språk !
2020-01-26

    Lena Staaf VIP
En text som doftar förgänglighet men ändå en slags önskan att inte allt ska försvinna.
2020-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling