Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryggradsdjur

Vi håller i samma händer
varsitt brännande sår
om nätterna delar vi sagor
närda av en okuvlig tystnad
vi talar om varandra, stumhet
som man talar om djur
vem som har päls eller sköld
vem som har ben att gå med
extremiteter att vidröra sin nästa
hur vi bemöter drömmarna
likheten i vaggvisor och myter
i de första, osäkrade språken
hur man bär sin älskade
som ett glödande kol
på en bår av flätade vasstrån




Fri vers av Grävling
Läst 138 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-01-27 17:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
jag blir förstummad av denna oerhört fina text ! En text att bära med sig !
2020-01-27

  Larz Gustafsson VIP
Människan är inget djur.
2020-01-27

  Gunnar Hilén VIP
Oah ! Du kan du !
2020-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling