Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nollpunkt

Du måste tälja en varelse ur isen
hennes vaksamma ögon
hennes hud bråddjup och glimmande

i vår törst efter ofunna sjöar
drar vi borrkärnor ur sedimenten
löftet mellan stenars tystnad

om någon någonsin kan komma hem
med smak av smältvatten på tungan
glaciärer bakom ögonlocken

i iskalvarnas dova ådror
vilar ännu de sovande döda
drömmer verkligheter till sin avbild

tidsåldrars sävliga rörelser, fossila andetag
den sista natten klyvs som en geod
stjärngnistret där inne




Fri vers av Grävling
Läst 180 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-01-27 19:47



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
ännu sovande

döda drömmer

verklig heter

avbild andetag


Nollpunkt ~ som en början?

bok märk er !
2020-01-28

  Ulf Carlsson VIP
En behaglig tystnad och stillhet i dessa treradingar.
2020-01-27

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt där man känner isens köld och tidsåldrarnas mödosamma steg.
2020-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling