Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vore vi osårbara

Vi är statyer, en hinna av rost
längs missilernas banor
sot och ockra i ögonvrån
en mjuk och bitter drog
ur ett krus av ömtålig sten
är vi berättelsen, en delad smärta
ett snitt av skalpellens obsidianegg
glödande inifrån
morgonen ligger nästan helt skyddad
vi bränner dess broar omsorgsfullt
beträder de förkolnade vraken
med nära oskadda fötter




Fri vers av Grävling
Läst 198 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-01-29 18:00



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
En ”from” önskan, fast förmedlad genom ett vackert språk som överskrider formen! Starkt gestaltat:
”ur ett krus av ömtålig sten är vi berättelsen, en delad smärta”. Lika svårt är det att vara våra berättelser - och lika nödvändigt!
2020-02-05

  Solweig Jansson VIP
Vackert !
2020-01-29

  Björn Björkegren/Blue Bear
Tankvärt!
2020-01-29

  Ulf Carlsson VIP
Ack, om vi vore!
2020-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling