Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vener

Det finns en dröm som fortsätter
trots nåltunna utgångshål
det finns ointagliga väsen
med röster myllrande av tystnad
det finns blodlönn, sidensvans
sköra skelett av kvistar
runt ansiktets rönnbärsögon
och hon säger, lämna inte den här kroppen
obevakad, den stramande huden
de knappt synliga risporna
efter kanyler av ben
eller en egg av kopparrött siden
bär ansiktet ömt i lakanets svepe
den urholkade munnen, ögon
utan blickar, hårets regn
av timglastunt silver




Fri vers av Grävling
Läst 142 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-01-31 14:14



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Mästerligt.
2020-10-05

  Solweig Jansson VIP
Drömlik, vacker text ! Fastnar särskilt för raderna : det finns ointagliga väsen / med röster myllrande av tystnad ...
2020-02-01

    Lena Staaf VIP
Dikten signalerar skörhet och kanske sjukdom eller missbruk. Glidande, vackra metaforer.
2020-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling