Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En annan äldre dikt, skriven i samband med tillfrisknande från ätstörning.


Efter istid

Uppvaknandet efter 8 års dvala.
En avmagrad, sliten björn som äntligen lyckas lämna sitt ide
och vända ansiktet mot ljuset.

Våren, ny tid, nytt liv.
Hunger som sakta vaknar.
Som tillåts vakna,
utan rädsla och restriktion.

Drömmarna under vintersömnen, som fotografier tagna med linsskyddet på.
Nu ges utrymme att förverkliga.
Bli verklig och verkligen uppleva.
Leva upp.
Leva ut.




Fri vers (Fri form) av Barkarve
Läst 250 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-02-01 15:19



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Bra liknelse med björn och ide. Trevligt med hoppet som genomsyrar din dikt.
2020-02-05

    ej medlem längre
Dikten ger hopp till de svältande.
2020-02-02

    ej medlem längre
Bra
2020-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Barkarve
Barkarve