Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bland de första verser jag skrev på rim. Ursäkta putslustigheten, jag har påbrå från Göteborg;) Men innebörden i texten är något jag verkligen har brottats mycket med.


Hålla masken

Ensamhet i tvåsamhet,
är bland det svåraste jag vet.
Isolerad i sin kris, fast involverad på nåt vis.

I ständig kamp för upprätthållandet
och underhåll av snygg fasad.
Att släta över, bjuda till och dyrt bedyra ”jag är glad!”

För den som ler är alltid lycklig,
därom tvistar ingen lärd.
Solbränt chic och världsvant hycklig,
platsar i en plastig värld.

Om maskhållandets ädla konst
kunde man fylla minst en bok
För hålla mask är inte lätt
ens när man sätter den på krok.




Bunden vers (Rim) av Barkarve
Läst 312 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-02-02 17:15



Bookmark and Share


  AndLou VIP
Fyndigt underfundig och dubblebottnad text. Kanon! :)
2020-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Barkarve
Barkarve