Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

essä från 3dje våningen

Bruset från bakgården blandas med lukten av mat från 17b.
Grannarna ovanför mig badar badkar.
Någon röker på en balkong mitt emot.
Jag ser växter vissna i fönstret hos hon man aldrig ser
och ibland blir det högljutt hos 14c.
Jag betraktar innergården, fester och nyponbuskar.
Någon rastar en hund, någon kommer med ett hemsläp.
På en balkong riktar någon bönemattan mot mecka.

Ljuset i husen tänds och släcks på rutin,
Stimmet från gatan håller mig vaken.
Liv hörs i trappuppgången.
Nya ord ristas i hissen.
Ibland kan man höra skott på avstånd.
Kvinnan i 5b tar ton.
Bakom huset mitt emot går solen ned,
Försvinner bakom 6te våningen
och
imorgon blir en ny dag, i lägenheten.




Fri vers (Modernistisk dikt) av rockenroll blåa
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-04 20:20



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Så bra!
2020-03-05

  överlevaren VIP
Vardagsliv....jag känner med raderna, bra ordat!
2020-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag liksom ser scenariot framför mig...
En innergård modell äldre?
Lägenheter med högt i tak?
Lite "Albert & Herbert"-stuk på kåkarna?
2020-02-05
  > Nästa text
< Föregående

rockenroll blåa
rockenroll blåa