Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kan inte sova. Nackdelen med det är att jag kommer att vara gravt trött imorgon. Fördelen är poesi.


Ur en bok av jord

Det är en tidig morgon utan fågelsång
solen är ett brännmärke, ett sår
på din panna, i den vita skriften, ett museum

borsta aska och sand från nyvakna armar
begär ett urholkat skallben
för en handfull frömjöl och korn

apokalypsens fyra muser
skalder för förgängelsen, förträngningen
djuphavsgravars tektoniska plattor

och rörelsen som fortplantar sig genom bottnen
du dör aldrig av det du tror att du ska dö av
du dör alltid innan du hunnit så långt

håll åt dig en grav i den bördiga jorden
i fårorna och fälten, ingå inga avtal
för sångerna lyssnar till ingen

och hon är ingen, hon är
flickan med ögon av vissnade blåsippor
och en asktung vind i sin mun




Fri vers av Grävling
Läst 337 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-02-05 04:37



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
När du funnit en nollpunkt, gör dig inte illusioner om vad livet är; eller tro inte att du vet vem ingen är; eller stanna där och var trogen rörelsen underifrån;
eller ...
försök inte förstå
2020-02-06

  Solweig Jansson VIP
Jag blir fullständigt golvad av din text !
2020-02-06

    ej medlem längre
Poesi som är värd sin vikt i fridlysta blåsippor och vindar från gravarnas bördiga jord. Underbar läsning så det förslår.
2020-02-05

  Ulf Carlsson VIP
Poesi och sömnlöshet är de enda droger som gör livet rikare och längre!
2020-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling