Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En båts längtan

Nere vid sjön
där isen ännu inte lagt sej
En ensam roddbåt ligger
vid stranden
Ligger och skvalpar och gnager
mot stenarna på botten
Det ligger löv och barr
och några tomma ölburkar
under sätet
Några fiskfjäll sitter fortfarande
fast på båtkanten
Den ligger där ensam och övergiven
och glömd från sommarens
varma fiskedagar
Längtar och hoppas att åter
få ros ut på vattnet
höra vågskvalpet mot fören
och få en eller annan
abborre eller gädda på kroken





Fri vers av Krengan
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-05 13:17



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
harmonisk
2020-02-08

  Öknens Ros VIP
En bild av lugn och rofylldhet.
2020-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Krengan