Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oräddade

Vi går vilse, förintar oss
i stadens sista sömnfas
blanksvart som en natthimmel
under ett stjärnlöst tyg

ur en blind symfoni
lyfter vi drömmars stumhet
skriken formade av bomull
tovor av raspigt hår

och malvafläckar, violetta sår
som om de inte vore verkliga
om du inte rör vid dem
barnens oskyddade hudar

de låter sig bäras, oförmögna
ansikten stilla som i bön
deras levande blickar, maskinen
som öppnar och sluter deras ögonlock




Fri vers av Grävling
Läst 258 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-06 21:02



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så fint, väcker tankar, vart är vi på väg med våra liv.
2020-02-07

    Lena Staaf VIP
Vätskor om sårbarhet i en hotad tillvaro där maskiner tar över mänsklighet.
2020-02-07

  Lottie Ålhed VIP
Berörande spegling av något som inte så lätt låter sig fångas som meningen barnens oskyddade hudar. Mycket vackert.
2020-02-06

  danne //
Skakande men ändå vackert... återspeglar i mig min rastlösa själ på något sätt - ett skrikit bomulls moln där mina drömmar växer till liv...

Det är grymt bra skrivet eftersom det berör mig Grävling!...

mvh Danne natti natt.
2020-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling