Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nä, det här inte Amerika

Trodde du det
Då har du nog allt kommit fel
För det här är Stockholm och lilla Sverige

Den förvirrade gamla damen visste inte då om hon
skulle skratta eller gråta
Eller om hon bara skulle bli riktigt sne
För hon undrade hur det här nu kunde ske
Vilket misstag
För det här var ingenting som hon hade räknat med
Hur kunde hon bara hamna så otroligt fel?
Men snäll som jag nu är, så hjälper jag henne tillbaka
ut till Arlanda, där det står att nästa flygplan emot
Amerika går nitton och tjugotre på en gigantiskt stor
skärm Tv
Och det sista som jag får se av henne är när jag på
Arlanda lämnar henne helt i fred med sina tankar
och problem
Och då jag självklart har önskat den gamla damen
lycka till...

Nä, det här inte Amerika!

Ken Cassel
7/2-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-02-07 23:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel