Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kristallkronor

Drömmarna strövar i djuphavsgravar
lyfter noduler ur silverblank lera
vänder dem i händerna
mellan de sömnlösa, lyssnande
i murknande vrak av olevd tid
spelar ännu nätterna i stora salen
och dansarna rör sig som sjögräs
till melodin som faller och stiger
för varje pärla du hämtar från bottnen
följer dig ännu en skugga
som blandar sig med din egen skugga
tills du är rovdjur, oskiljaktig




Fri vers av Grävling
Läst 160 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-09 13:44



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Oj, så vackert !
2020-02-11

  Ulf Carlsson VIP
Här glimmar olika tankeprismor som reflexer från de vrakplundringar och rovdrifter som pågår på olika sätt på vår planet.
2020-02-09

  Svart svan
Frågan uppstår märkligt nog huruvida rovdjuret ifråga är könlöst och därmed ett gemensamt utmärkande drag för hela den drömmande mänsklighetens skuggsida...
2020-02-09

    Lena Staaf VIP
Många både mörka och silvriga tankar som föds av din fina text.
2020-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling