Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förskräckelse och dina eldar




Han väcks av förskräckelse
mitt i mörka natten.
Den till synes sovande
ensamheten
har åter visat sin lömska sida.
En överlevare...en förbannad överlevare.
Den förskräckta...förskräckande.

Han hinner nästan upplösas av rädsla
men får tag i sig själv under täcket
i sista stund och kan frammana
medelst den varma handen
din kropp
ur ingenting.

Du har den omedvetna förmågan
att kunna tända eldar
i ditt egna mörker,
i hans förskräckelse.

Han låter dig suga dig fast vid roten,
låter dig rida,
bli kopplad bakifrån,
bli kysst över dina skrattande bröst,
de som älskar att bada och är fyllda
av våra gemensamma lustar.

Han låter dig bli kysst
av en brinnande tunga
som finner djup i dig
du inte visste fanns.

Han gråter samtidigt han fantiserar,
han skälver samtidigt han skapar din närhet,
han som vet han är älskad
men som själv aldrig kommit
ända fram.

Nu i en galen blandning
av rädsla och njutning
kommer han så
i sedvanliga sjok...låter det vara...som det
faller sig.

Somnar om
som ingenting.

Han har åter överlevt
det som inte finns;
men som FINNS mer än allt annat
just genom att inte finnas.

Aldrig har funnits;
men det enda som KÄNTS:
den ensamma förskräckelsens
förbarmande givmildhet.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-02-15 08:54



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Wow! Där fick du verkligen till en riktig löpeld genom hela texten! Underbart!
2020-02-17

  Scarlett Miryam VIP
Det som finns mer än allt annat just genom att inte finnas... "story of my life", har jag lust att skriva (story of HUR MÅNGAS liv, egentligen?).

(När vi ensammas, vi människor, ett stort jäkla VI som somnar om och överlever än en gång, var för sig.)
2020-02-17

    ej medlem längre
början är som hämtad ur en bok sen blir det lite mer poesi, starkt o känslosamt eller kroppsligt på något sätt, bokstäverna kliver liksom ur texten
2020-02-16

  Snöspår
Gillar! Väldigt intressant beskrivning av de lager och rum som finns mellan människor.
2020-02-15

  MissFluff
Oj, wow. Länge sedan jag läste något så här bra av dej. Niger och bugar
2020-02-15

    Lena Staaf VIP
Med fantasin som hjälp övervinns det som inte finns men borde finnas
2020-02-15

  smultronbergen VIP
testamente i förtid
2020-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP