Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon går där och tänker

Ännu en ödslig stad nattetid
Men det är ju de enda timmarna på dygnet som man
kan få lite frid utomhus då de flesta människorna
ligger och sover så sött i sina hus
Sover i sus och dus

Hon stoppar vant in en snus till vindens kalla brus
medan hon möter på en ensam snut
Han frågar henne lite snällt när det här alstret ska
ta sitt lilla slut så att han kan få gå hem och sova
lite grann i sitt hus
För han är orolig att det ska hända henne någonting
på vägen
Han med hela fickan sin full med krut
Hon svarar då att det är lugnt innan hon förvinner
bakom nästa knut
Men blir då lite chokad då hon plötsligt ränner på sin
gamla kära granne Rut
Men det är då som Rut säger till henne att det är här
alstrer som hon håller på skriver just nu
måste ta sitt slut.
SLUT

Hon går där och tänker!

Ken Cassel
18/2-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 93 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-18 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel