Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Extreme make-over


Skräckslagen flykting klev av planet;
hade sett sin familj bli förintad av militär,
möttes av bekymrad funktionär:
- Så här kan du inte ha det.
Du måste vara glad!
Här ska du få det bra.
Dagen efter var ansökan över;
för asyl är inte något som
den som hängt sej behöver.

Darrig och ångestriden människa
satt och skakade i köket.
Då kom stödgruppen och sa
till det plågade människostycket:
- Men ryck upp dej,
du måste vara glad!
Se på alla dina saker;
i Ukraina har dom inte lika mycket.

Och en före detta sjukskriven
talar ut i nyheterna:
- Ja, jag ville inte bara bli ett kolli
och ligga samhället till last.
Så nu kör hon runt en rullstolsbunden
som inte kan låta bli att fundera
på hur vårdgivaren ser det hela:
Om hon också är ett kolli som är
det allmänna till besvär?

Den som behöver kärlek och acceptans
möts av okunskap och nonchalans,
för kärleken och acceptansen
bor inte här, de bor nån annanstans.

I dagens samhälle
får inte människan ta plats
och vara ledsen.
- Nej, ta på dej ett smil!
Gör som veckopressen:
Här kommer en extrem make-over
med leenden av plast
och då blir allting bra!

Ja, då blir allt så fint som det ska va.




Fri vers av Mariabjörkman
Läst 494 gånger
Publicerad 2006-07-05 16:05



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Sista meningen är tematiskt rysansvärd! Tack för den. Per
2006-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Mariabjörkman
Mariabjörkman