Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårkänslor

 

När jag nu sitter här ganska nöjd på tåget

med en bok och en kopp kaffe i min hand

ja man vill ju fördriva sin tid med något

så jag blickar ut och ser vårt vackra land

 

Ja jag känner att all skönhet sitter i själen

när jag ser på kullar och fält som böljar förbi

jag kan se hur alla färgerna beslöjar träden

och man ser dem skifta som utav magi

 

Jag minns hur hösten den färgar vårt land

då när skörden var bärgad och kossorna inne

men drömmer framåt mot sommarens varma sand

och jag känner hur våren nu väcker mitt sinne

 

Snart har vintern nu kramat ur sista droppen

då när vårens ankomst vi alla vill fira

för det spritter och värmer i kroppen

nu när alla våra vårkänslor snart börjar spira

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-20 10:28



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Vårkänslorna bland det vackraste som finns. Du nästan sjunger fram det vackra.
2020-02-24

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Du skriver så fina rimmade verser!
2020-02-20

  Öknens Ros VIP
Skillnaden mellan tåg och flyg, man ser naturen från tåget. Fint skaldat om vår natur.
2020-02-20
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP