Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter att stjärnriddaren hade varit ute i vintergatan

och snurrat lite med sitt så stora rymdskepp
kom han med besättning äntligen tillbaka utanför
jordens atmosfär där de bara parkerade hans farkost lite lugnt
Sedan så strålar Stjärnriddaren ner sig ifrån moders
skeppet till stans vackraste park där det råkar
att sitta ett par mogna vackra tjejer på en bänk

Klatsch!!!
Skål säger de båda till mig helt plötsligt där jag
ensam kommer gåendes på parkvägen
Och det med ett par förtjusande leenden på sina läppar
efter att de bara hade öppnat en varsin stor stark
En varsin bira
Och nu sträckte de även fram en bira till mig
Tack svarade jag med ett stort och brett leende
Sedan skålar jag bara tillbaka
Ja, skål då tjejer
Klunk, klunk, klunk
Sedan sätter jag mig bara lite lugnt ner alldeles bredvid
dem
Och efter att vi bara tyst hade sneglat lite granna på
varandra så börjar vi alla att skratta till slut
på en och samma gång
Och det är då som de spontant frågar mig
vart jag kommer ifrån
Vart kommer du ifrån?
Jag svarar då helt enkelt genom att bara rikta mitt
pekfinger upp mot himmelen
Jag kommer där uppifrån, säger jag glatt
Och det ska vi tro på säger den ena tjejen till den
andra då den andra tjejen tillar
Nä, men det kan nog stämma
För kan du inte se att han ser ut som ett fån i sina
färgglada trikåer
Jo, i och för sig svarar den första tjejen tillbaka
Det tänkte jag inte på

Efter en liten stund till så frågade jag de båda tjejerna
om de hade lust att haka på eller följa med mig
på en liten sväng jorden runt i min så stora rymdraket
Men de tackade artigt bara, Nej!
Då tackade jag för mig lika artigt och sa Hej då till dem
Och det för att i nästa sekund säga i den lilla micken
som jag har på den ena axeln
Det här är er Kapten som talar
Kan ni nu vara så vänliga att stråla upp mig igen
Och vips så var jag försvunnen...

Ken Cassel
22/2-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-22 14:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel