Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De sjunkna språken

Korallhänderna som burit oss
och brutits under vindens tyngd
ljudet av röster över snölösa fält
rasslandet av sekunder

hettan som svävar över asfalten
åkersjöarna längs vägen
i den glänsande gyttjan, ett rede av kvistar
ett spräckligt ägg

finns världen men inte vi
vem minns riskornens svalka i kupade händer
vem minns tunnorna med honung
sotmålade kindben

vem vet namnen på alla sjunkna städer
vem bär korgen mellan fröbankernas hyllor
vem ska skydda stjälkarna
när de tränger upp genom de murkna golven

du ropar ett namn i drömmen
och vi hör, som genom ett vatten
knäppandet av ryggsköldar som öppnas
raspandet av rötter




Fri vers av Grävling
Läst 256 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-02-23 00:06



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Genesis in memoriam
2020-02-24

  Solweig Jansson VIP
Saknad - när jag tänker på min egen död känner jag som i din dikt !
2020-02-23

    ej medlem längre
Naturens bortglömda språk rör sig genom varje ord och textrad och genom människors förnekande och omedvetna. Här visar du att man kan skapa ett språk med en säkerhet och särprägel som övertygar.
2020-02-23

  Ulf Carlsson VIP
En psaltarpsalm i sekulariseringens vilsenhet.
2020-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling