Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern kommer

Virvlande i vindar
Snurrande bland löven
Steppande, svingande
Vindarnas svirande
En älvas höst dansande
I skogens mitt
Bland mossa
Bland färggranna lövmattor
Bland fågelkvitter
Under mörka höstan moln
Swush swosh
Swash SMOSH
Ett fallande
Ett skrattande
Som skratt över nått spratt
Sinnessjukt i melodin
Som släta knivar gömda av höstlöven
Ett uns vulgärt
I älvans huvud eller i verklig värld?
Avstannad höstdans
En älva kollar runt
Letande efter duns
Nyfiket i tumult
Fundersam för en stund
Men mitt i tanken
Ett DUNS
förundrad och förstummad
Uppspärrade ögon
Uppspända öron
En älva kollar runt
Ett prassel
Nått varslande
Med känslan av ängslan
Ett rop från Älvan
Som sång på silver tråd
En röst med silkesmelodi
I Sann symfoni med vindarnas sångvirvlande
Ett nyfiket
"Vems skrattande? Vems stampande?"
Var älvans melodiska stammande.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Sheshe
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-24 13:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det där har du missuppfattat. Det är våren som kommer.
2020-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Sheshe
Sheshe