Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att må dåligt är att inte känna




Du kan inte vara ledsen
och samtidigt "må dåligt".

Du kan inte vara arg
och samtidigt "må dåligt".

Du kan inte känna ett dåligt samvete
och samtidigt "må dåligt".

Du kan inte förnimma klart en känsla
och samtidigt "må dåligt".

Må dåligt är att ha ångest:
att inte kunna känna.

Vad döljer du för en känsla ?
Varför får du inte känna den ?

Vem lärde dig att tränga bort den ?
Minns du ?




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-02-27 07:31



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Om man är ledsen och gråter så kan man inte betrakta det som "inte önskvärt". Då är man "dum i huvet" skulle jag säga. Är man arg så kan man inte betrakta det som "inte önskvärt". Då är man långt borta från sig själv. Raka klara tydliga känslor vet man vad de beror på. Att bara säga man "mår dåligt" utan att vilja ta reda på varför måste ju antingen handla om ren jävla slöhet eller rädsla för att veta.
2020-02-27

  Poeten Salvador VIP
Att må dåligt är att bedöma något som inte önskvärt
2020-02-27

    ej medlem längre
"in much wisdom is much sorrow, and he that thereby increaseth his wisdom thereby increaseth his sorrow"

kanske är det bra att inte veta?
2020-02-27

  Scarlett Miryam VIP
"Jag vet inte", DÄR ligger väl problemet! Det är vad min bror säger, och han har aldrig tagit sig förbi detta "dåliga mående". Att inte kunna artikulera ens för sig själv, åh...
2020-02-27

  Gunnar Hilén VIP
Ok men isf är det fel på språket. Om jag gråter mår jag inte "dåligt". Då är jag ledsen. Jag tror tvärtom att folk tappat bort känsloorden och slänger alla känslor i en och samma gryta och säger de "mår dåligt". Frågar man dem varför så kan de inte svara. "Jag vet inte" säger många.
2020-02-27

    Lena Staaf VIP
Må dåligt kan vara ledsnad, gråhet, tomhet, sorg. Behöver inte direkt vara ångest men graden innan.
2020-02-27

    ej medlem längre
"ångest" ("som inte är farligt" "du vill bara dö eller tro att du ska dö" "men det är inte farligt") är demoner i pillerform, som delas ut till icke-behövande. jag vet mycket väl den känslan av ingenting, bella kallar det att vara på pluto. långt långt där ute, där ingen kan nå en. man blir som ett vandrande lik. varför jag inte vill dö. jag vill inte åka på semester till pluto! aldrig mer!
2020-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP