Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två små busfrön står och orerar

Tyst
Hörde du inte



Det är någon där inne
Kom så smyger vi oss fram och kollar lite
För kanske det är den där vackra lite äldre flickan
som du håller så hemligt kär
Jo, det är det visst

Hon kommer in på sitt rum och börjar klä av sig
plagg efter plagg in i minsta tum
Vid fönstret stod det nu två små nyfikna pojkar
och kikade in
Och de hade aldrig i hela sitt liv skådat något så vackert
förutom på film
Så nu fick de båda inte fram ett endaste ord
För de stod ju bara där helt stumma samtidigt som de
kände sig lite dumma
Då en av dem plötsligt tar till orda
Knuffas inte din idiot för jag vill också kunna se henne
lite bättre

Plötsligt fick den så vackra flickan syn på dem vid fönstret
då hon bara öppnade dörren till sin balkong
och säger glatt

Hej pojkar!
Och här står ni och smyger
Kom in här istället så ska jag värma upp er, utifall ni fryser

Pojkarna lägger då genast benen sina på ryggen
och springer sin väg, då hon säger högt för sig själv
Om det inte är mina ögon som ljuger vill jag tro att
det är två små nyfikna pojkar som springer där
Och de tycks springa så fort de bara kan
För jag kan se att de pyser
Själv så står jag ju bara här och skrattar lite åt deras
lilla bus i en tunn genomskinlig liten blus
och myser...

Två små busfrön står och orerar!

Ken Cassel
27/2-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-27 17:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel