Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vårstäda ur mig

det känns som om det är vatten i mina lungor
har ingen avfuktare
det blåser inga vindar i mig

när jag flyttade in satt du på fönsterblecket
och skurade bort det svarta från glaset
du sa att
vi ser ut så inuti med

men man kan ju inte gärna låta bli att andas in


att leva här kortar livstiden
staden stjäl några år

jag la några på dig



allt är för dåligt isolerat
husen är för gamla, det skramlar
i väggarna när jag rör mig
när vintern kommer
finns det inget som hindrar kylan
från att ta sig in


man måste öppna fönstret i duschen
annars immar allt igen
ibland glömde jag och såg hur
sporerna växte
allting grodde
i mig




du flyttade bort till sist
man ser en annan stad från din lägenhet

jag har slutat tvätta fönstren
speglar mig i mörkret
ser varken ut eller in




Fri vers av eventualiteter
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-01 21:21



Bookmark and Share


  Mats Kitok-Lundmark VIP
Dina lite abstrakta berättelser är verkligen fängslande och högst berikande. Man förstår hur du känner det. tycker jag i alla fall
2021-12-22
  > Nästa text
< Föregående

eventualiteter