Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är dikten för mig


Dikten

Dikten är att
låta ordet vara viktigt
dikten är att vara sann
att överträffa verkligheten
men alltid misslyckas
litegrann

dikten är att
leta efter känslan
dikten är att andas ut
att söka vidare efter mer
när något vackert
tagit slut

dikten är att
hoppas förstå sig själv
dikten är ett rop på hjälp
att lämna allting öppet
och ändå gå på en farlig räls

dikten är att
förvänta sig en vacker skymning
när det närmsta hjärtat slutat att slå
att minnas tidens gyllene stunder
och fånga det som inte går att nå

dikten är att
vakna ur sin sömn
med orden färdiga för skrift
att låta tanken bli din medicin
fast den brukar vara ditt gift

dikten är att
stanna upp, att vilja något mer
för att man känner att det finns
poesi i allt vi ser








Fri vers av Abel Pongo
Läst 329 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-03-02 06:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fascinerande dikt! Riktigt bra skrivet.
2022-03-03

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så fint beskrivet. Sparas.
2020-03-03

  mare VIP
Jättefint skrivet
precis så är det
sparar din text
2020-03-02

    ej medlem längre
"dikten är att
vakna ur sin sömn
med orden färdiga för skrift
att låta tanken bli din medicin
fast den brukar vara ditt gift"

väl sagt
ibland när jag har ångest
så skriver jag dikter i huvudet
i sängen...
sen vaknar jag nästa morgon
slår på laptopen
och skriver ner dikten...
2020-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Abel Pongo
Abel Pongo