Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vete (ångra dig inte nu)


trots allt djärvt som var rött
i din mun
upphörde dagarna plötsligt
att räknas

längtan slutade andas
av scenen som spelades upp

du blev till vit akacia
av det som visade sig
i den åttonde månaden

jag dog snart därefter
i vissnande tvekan
utan ringblommans varaktighet
och i brist på läkedom





Fri vers av Blåbäret
Läst 161 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-03-02 12:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och bra
2020-03-08

  Rublev
”längtan slutade andas”
”du blev till vit akacia”
”jag dog snart därefter”

du viskar innerligt och ömsint
om djup sorg och saknad

en mycket vacker dikt
jag dricker långsamt
känner tillförsikt
2020-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Blåbäret
Blåbäret