Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag hålls en övning i Riksdagen Om ett scenario där främmande Makt angriper Sverige och dess Demokrati -utifrån Men hur står det till med Demokratin inifrån?


Ode till det fria ordet




Dessa Nazistoida national
socialister till runkgubbar

Som smyger sig in i
demokratin och gapande

Försöker märka ord
Vad som går an och (inte)
Duger som Svenskt

För att sedan försöka
Straffa Journalister

För att de ej håller sig
i skinnet och skriver
efter deras önskvärda
mall


Nu har de kommit in i
Riksdagen

Och fotfolket som "blint"
röstar på dem

Vad blir nästa steg?







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Sefarge VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-05 09:00



Bookmark and Share


  bumerang

Omdefiniering av fenomenet demokrati verkar behövas.
måste verkligen alla röster höras och därmed tillåtas manipulera oavsett
2020-03-05

  Stanley Rydell
Sverige är ju fullt, så mota Jimmie & co vid gränsen!
2020-03-05

  Bodingen VIP
Ja fy för det fascistoida MP men dom sitter ju redan i regeringen, bort med dom, huga ;-)
2020-03-05

    Lena Staaf VIP
Ja, snart sitter de i regering också. Och då får vi se hur det går med det fria ordet och kulturen. Folk, besinna er!
2020-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP