Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underhav

Följer vi tidvattnets hunger
över strändernas gravar, ruttnande tång
i gyttret av bleka musselskal
söker de drunknades sånger
under ytan, där ljuden rör sig miltals

kraftverkens stilla mullrande, stimmen
runt rev av svartek

där vi håller varandra som sjöhästar
koraller i vittrande händer
där bottnen, urholkad som en snäcka
bjuder en handfull pärlor
för ett enda andetag




Fri vers av Grävling
Läst 148 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-08 12:04



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Havet, vattnets krafter som vi drar nytta av i kraftverken. Som också står för det gåtfullt mäktiga och oberäkneliga, "de drunknades sånger".
2020-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling