Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ifrån Trallala-musik till havets vågor. ..




Tre mulna dagar
Mitt i senvintern

Vad kan hända då?

Någon kan avlida
som hankat sig
Fram halvdöd ändå


Någon kan skrapa
Fram 100.000
på en lott


Någon kan missa
ett tåg stanna hemma

Med sin Käresta och
avla fram ett barn

Någon kan ta sig
På allt för stort
Allvar

Och göra bort sig
På något ledning
-grupps möte

Hej då karriär!

Kan du vissla
Baklänges utan

Att bli fångad av
Vinden.

Bäst att aldrig för
-söka?

För vad tjänar det
Till?

Tänkte den avskedade
När hen klev ut från

Arbetsplatsen för sista
gången


Med hela livet framför
Och karriären bakom
sig

Nu började de verkliga
Levnads-dagarna

utanför ekorrhjulet och
det var bara njutfyllt
utan skräck

Trots att man som
Samhällsborgare

Borde veta bättre


Men det var nog bara
det sega sjömans släktet
Inombords som efter

Sekler visste hur man
Kunde överleva

utombords, under
fria moln. ..

Utan att akterseglad
tappa fattningen
till själva tillvaron
inuti sig själv.









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-22 09:00



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En vändpunkt kan göra susen.
2020-03-22

    Lena Staaf VIP
Fin text där du lyfter fram den lilla människan som lever sitt liv eller drabbas av det.
2020-03-22

    Max Poisé
Ska jobba på att lära mig vissla baklänges...:-)
Intressant text med lite guldkorn här och där...
2020-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP