Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen i flaskan

 

Där han sitter i parken

bland sopor och lump

där en bänk under eken

blir till hans oros reträtt

Ett sorts ofrivilligt hem

där i hans ingenmansland

så långt bort från idyllen

och där är ingenting lätt

 

Ja hans boning är bänken i parken

med trädens kronor som skydd

han är en ensam ensling av folket

där i hans alldeles egena gemak

Så när sedan natten sig sänker

med all hans ångest och mörker

då får diverse droger bedöva

detta märkliga mänskliga vrak

 

När han sen svävar i drömmen

blir han en bland oss andra

en som mänskor ser upp till

och med en stolthet som klär

Men denna saga är tragisk

där mitt i hans eget inferno

när han vaknar är flaskan

den som han i sin ångest förtär 

 

Ja för han strider mot världen

men förlorar vart slag

nu åren läggs till varandra

och han sjunker allt mer

Hans liv blir till en tävling

där alla lögner blir vapnet

men hans kamp mot sig själv

aldrig några segrar den ger

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-11 14:06



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Jag säger, vilken kamp för dessa människor.
2020-03-13

  ULJO
Du tar upp ett problem som är större än sig själv. Dessa arma människor som funnit kärleken i flaskans djup och med allt det innebär. Splittrade relationer, hemlöshet, ett liv på samhällets avigsida. Att inte bli litad på. Att inte få en chans. Hjälp finns men det kräver fruktansvärt mycket. Det är inte lätt att göra slut med kärleken i flaskan.
2020-03-12

  Mfredrik VIP
Stark.
Läs gärna min text ” hur blev det så här ”
2020-03-11
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP