Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jagade som djur

När mörkret faller så vaknar vi till liv, äter och ger oss ut i natten

för våra aktiviteter kräver det, vi skyr dagens ljus där vi ofta blir jagade.

Av olika anledningar flyr vi i natten, och för somliga av oss kommer

det blinkande blåljus efter,

de jagar oss i mörkret som djur, griper oss och låser in oss,

utan hänsyn till våra familjer,

jag vet att vi gör fel och inte lever efter deras mönster,

men var ska vi ta vägen som inte lever efter deras moral och lagar?

 

Vi är märkta med otur och olycka, för hur vi än gör

så går det åt helvete, eller blir fel på något sätt för

vi blir gripna och inlåsta ett tag innan vi släpps ut igen

vi är gatans barn som flyr i natten, och ni jagar oss när vi

tänder på och röker en fet, det är så skönt och spännande

vi blir spånade och får paranoia, det känns så fel för att vi

krigar för vår livsstil, men jag själv blev tvungen att ändra på mig

för jag har en dotter som lever i friheten.




Fri vers (Fri form) av den nakna poeten
Läst 99 gånger
Publicerad 2020-03-17 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten