Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under våra fötter så lever råttorna

och kackerlackorna och en massor av andra
slags småkryp
Och de är nog några stycken till antalet
För de frodas därnere under oss
Därnere i skiten i avloppen och i stanken
Men ändå så är de rätt fascinerande små varelser
Riktiga överlevare
Allra helst kackerlackorna som lär vara de enda
varelserna på jorden som kommer att överleva
ett atomkrig om det nu skulle uppstå
Och det är inte så dåligt det, skulle jag vilja påstå
Inget som varken du eller jag eller någon annan
varelse på jorden lär klara av...

Under våra fötter så lever råttorna och
kackerlackorna!

Ken Cassel
17/3-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 113 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-17 11:57



Bookmark and Share


  Koloristen
Ibland är dessa små varelser, i rimlig mängd åtminstonde, betydligt gemytligare än många människor.
2020-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel